Junior Associate Technology, Media & Communications / Commercial Contracting (advocaat-stagiaire)

Teer aanvulling op ons groeiende Technology, Media and Communications (TMC) team zijn wij op zoek naar een advocaat-stagiaire met affiniteit voor het informatierecht, die zich wil gaan specialiseren in commerciële (IT-)contracten. Je komt te werken in een jong, enthousiast en energierijk team dat bestaat uit twee partners, een senior associate, associate en junior associate.

Wat doet het TMC team?

Wij worden al jarenlang beschouwd als trusted business advisor door een indrukwekkende lijst cliënten die met name werkzaam zijn in de tech sector. Zo adviseren wij onder meer wereldwijd opererende online platforms en innovatieve scale-ups. Veel van onze cliënten liggen onder een maatschappelijk en juridisch vergrootglas, waardoor we (naar eigen zeggen) mogen adviseren over de spannendste vragen op het gebied van het informatierecht.

Binnen ons team specialiseren advocaten zich op een specifiek gebied, zoals commerciële contracten of data privacy. Deze rechtsgebieden zijn nauw met elkaar verweven, dus iedereen blijft ook bij de verschillende onderwerpen betrokken. Om te zorgen dat het hele team up to speed blijft, organiseren we regelmatig knowhow sessies.

Wie zoeken wij?

Voor de uitbreiding van ons TMC-team zijn wij op zoek naar een advocaat-stagiaire. Het is de bedoeling dat onze nieuwe collega zich gaat focussen op commerciële (IT-)contracten en daaraan gerelateerde vraagstukken zoals blockchain, (digitale) marketing en communicatie, intellectueel eigendom, games en entertainment, software. Dus:

  • Wil jij partijen als Meta, TikTok en Google adviseren omtrent de uitrol van hun nieuwste plannen?
  • Heb je een energieke, initiatiefrijke en enthousiaste persoonlijkheid?
  • Ben je een ambitieuze teamspeler met internationale interesse en wil je je ontwikkelen op topniveau?
  • Ben je innovatief, is het delen van jouw visie over commerciële aspecten je tweede natuur
    en klinkt het (on)gevraagd advies geven over wat een cliënt beter wel of niet kan opnemen in het contract jou als muziek in de oren?
  • Heb je kennis van internetrecht, intellectueel eigendomsrecht, Europees recht, commerciële communicatie, commerciële contracten en/of consumentenrecht? Dan heb je direct een streepje voor, maar het is zeker geen vereiste.

Kom ons dan versterken!

Wat biedt Osborne Clarke Amsterdam jou?

Osborne Clarke is een internationaal full service advocatenkantoor met meer dan 950 advocaten, notarissen en belastingadviseurs, opererend vanuit 25 kantoren en verspreid over 3 continenten. In Amsterdam werken wij op dit moment met ruim 55 advocaten en notarissen.

Wij bieden jou de charme van een middelgroot informeel, internationaal kantoor gecombineerd met complexe en uitdagende zaken voor vernieuwende cliënten. We geven je de kans om deel te nemen aan ons (internationale) ontwikkelings- en opleidingsprogramma, dat zich niet alleen richt op noodzakelijke juridische kennis en vaardigheden, maar waarin juist ook aandacht is voor persoonlijke ontwikkeling. Wij stimuleren jouw ontwikkeling en leiden je op tot een topadvocaat!

We zijn geen fabriek of urenmachine. Bij ons heeft iedere advocaat een toegevoegde waarde met eigen inbreng, niet alleen juridisch, maar ook als gangmaker of cultuurdrager binnen het team. Er is bij ons op kantoor veel aandacht voor de work/life balance. Advocaten met een goede balans tussen werk en privé leveren wat ons betreft de beste prestaties en zijn zowel thuis als op het werk gelukkig. Dat vinden we belangrijk!

Verder bieden we jou onder meer uitstekende arbeidsvoorwaarden, een inkomen dat zich kan meten met de top van de Nederlandse markt en een potentiële winstdeling. Wij hebben dagelijks een gezonde lunch op kantoor en er wordt regelmatig geborreld op ons terras op het zuiden. Ook organiseren we maandelijkse sportevenementen, zoals bij Rocycle en Saints & Stars, en krijg je toegang tot de app Foundations, een app die je mentale gezondheid ondersteunt.

Word jij enthousiast van ons verhaal? Solliciteer dan nu en mail je motivatiebrief, CV, cijferlijst en stagebeoordeling(en) naar recruitmentamsterdam@osborneclarke.com

Anouk Engelaar

HR Officer