Ted Broekhof

Associate Financial Regulatory

Waarom wilde je advocaat worden? 
Ik wilde graag advocaat worden vanwege de stimulerende leeromgeving van de advocatuur. De advocatuur geeft je de kans om op hoog niveau samen te werken met ervaren professionals aan diverse nationale en internationale zaken. De praktijkervaring en rechtskennis die daarmee wordt opgedaan kan denk ik erg nuttig voor je carrière zijn.

Waarom OC Amsterdam?
Osborne Clarke Amsterdam is een bijzonder kantoor omdat het kantoor de expertise en ervaring van een groot kantoor heeft terwijl we nog maar met 30+ advocaten en notarissen zijn. We hebben een jonge groep partners en advocaten die erg goed met elkaar kunnen samenwerken. Op de werkvloer merk ik niks of weinig van enige hiërarchie. De goede werksfeer wordt ook bij cliënten opgemerkt: we adviseren en assisteren internationale cliënten als Facebook, GoPro, Alibaba en Airbnb op verschillende rechtsgebieden.

Wat was de reden waarom je voor Financial Regulatory hebt gekozen?
Ik heb voor Financial Regulatory gekozen vanwege de commerciële kant van de sectie. Je moet een uitstekend begrip van de business van cliënt hebben om een juridisch advies op maat te leveren. Dat betekent dat de bedrijfsvoering van een cliënt moet worden doorgrond en, waar nodig, met een cliënt moet worden meegedacht om een creatieve oplossing voor een situatie te bedenken. De verscheidenheid aan cliënten, b.v. beleggingsondernemingen, betaalinstellingen en fondsbeheerders, maakt de praktijk divers en uitdagend.

Hoe ziet een typische dag er voor je uit?
Financial Regulatory is een adviespraktijk en mijn dag bestaat dus eigenlijk uit cliënten adviseren. Ons advies heeft met name betrekking op richtlijnen ten aanzien van de markten in financiële instrumenten (MiFID2), fondsbeheerders van alternatieve beleggingsinstellingen (AIFMD) en elektronisch geldinstellingen of betaaldienstverleners (2EMD/PSD2). We adviseren ook steeds vaker start-ups op het gebied van blockchain en cryptocurrencies.

Wat vind je het allerleukste aan je werk? 
Het doorgronden van de business van cliënt en de verdieping in het toezichtrecht om een advies op maat te leveren.

Wat zijn de verschrikkelijkste onderdelen van je werk
Dat zijn de langs kantoor varende cruiseschepen met harde toeters en zwaaiende toeristen die jou van je werk afhouden. Verschrikkelijk! Ook de vele borrels binnen en buiten kantoor zijn erg vermoeiend.

Wat is het grootste issue wat de meeste advocaten in jouw veld momenteel bezig houdt? 
Dat is de onduidelijkheid en onzekerheid over de interpretatie en implementatie van Europese regelgeving.

Wat is de grootste misvatting die studenten hebben over werken als advocaat? 
De grootste misvatting van studenten is volgens mij dat kennis opgedaan tijdens de studietijd direct in de praktijk kan worden gebracht. Het tegendeel is waar: als advocaat-stagiaire begin je weer opnieuw met leren en studeren. Gelukkig krijg je daarbij genoeg ondersteuning van kantoor en collega’s.

Ted Broekhof

Associate Financial Regulatory