Algemeen

Anouk Lanting als advocaat beëdigd

Afgelopen maand is Anouk Lanting als advocaat-stagiair beëdigd bij de Rechtbank Amsterdam. We wensen haar veel succes en plezier bij het Banking & Finance team en natuurlijk binnen Osborne Clarke.

Afgelopen maand is Anouk Lanting als advocaat-stagiair beëdigd bij de Rechtbank Amsterdam. We wensen haar veel succes en plezier bij het Banking & Finance team en natuurlijk binnen Osborne Clarke.

Onderstaand haar interview voor de rubriek 'Starter van de week'  op Mr. Online over haar eerste maand en ervaringen binnen Osborne Clarke. 
Starter van de week is Anouk Lanting. Anouk koos voor het kantoor Osborne Clarke om haar carriére te beginnen. "Bij Osborne Clarke kwam voor mij alles samen."

Anouk Lanting (26) is op 20 december beëdigd als advocaat en is kortgeleden gestart bij Osborne Clarke. Zij is in mei 2023 afgestudeerd aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. In maart 2024 start zij met de beroepsopleiding.  

Hoe heb je je georiënteerd op de arbeidsmarkt?
Vanaf het begin van mijn studie wist ik dat ik advocaat wilde worden. Ik had alleen geen idee wat voor kantoor mij zou passen: er is zo’n breed aanbod, dat was best overweldigend. Een brede oriëntatie volgde. Ik begon als stagiaire op een juridische afdeling van een rechtsbijstandsverzekeraar: ik wilde mij niet blindstaren op het “worden van advocaat”. Vervolgens heb ik stage gelopen bij een Zuidas-kantoor. Daarna heb ik als juridisch medewerker bij een nichekantoor gewerkt en heb ik een business-course gevolgd. Ook raad ik iedereen aan om recruiters of kantoorgenoten te benaderen met de vraag om een kop koffie te drinken, dat heeft mij erg geholpen bij het vormen van een beeld van de kantoren waar ik langs ben gegaan. 

Waarom heb je voor Osborne Clarke gekozen?
Bij Osborne Clarke kwam voor mij alles samen: je bent werkzaam in de top van de (internationale) advocatuur, krijgt snel veel verantwoordelijkheid en er is veel aandacht én ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Daarbij voelde ik vanaf het eerste moment een klik. Dat laatste vond (en vind ik nog steeds) erg belangrijk. 

Op welke afdeling werk je en waar houden jullie je dagelijks mee bezig?
Ik werk op de sectie banking & finance. Dit is een transactiepraktijk. Wij houden ons dan ook voornamelijk bezig met het begeleiden en managen van financieringstransacties. Hier komt veel bij kijken: wij stellen financieringsdocumentatie op, onderhandelen daarover en bedenken hier de beste juridische opzet voor. Hierbij spelen veel verschillende rechtsgebieden een rol, zoals goederenrecht en insolventierecht. Hiertussen schakelen past mij goed.  

Wat staat er bovenaan op je bucketlist?
Je schijnt nergens zo goed off-piste te kunnen skiën als in La Grave, een hooggebergte met één lift naar de top. Ik hoop dat op korte termijn zelf te kunnen ervaren! Wel eerst met de trein er naartoe… 

En tot slot: met wie zou je graag een restauranttafel willen delen?
Bouwe Bekking! Hij heeft meerdere keren aan de Volvo Ocean Race (een van de grootste zeilevenementen ter wereld) meegedaan, waarbij hij als schipper met zijn team een tweede plaats behaalde. Tijdens zo’n race draait het echt om samenwerken, vertrouwen hebben in elkaar én je eigen verantwoordelijkheid pakken. Dat is in de advocatuur niet anders. Ik denk dat ik veel van hem zou kunnen leren. 

Bron: Anouk Lanting (Osborne Clarke) over persoonlijke ontwikkeling - Mr. Online (mr-online.nl)

Gerelateerde berichten

12 januari 2023
Osborne Clarke snelst groeiende advocatenkantoor
Osborne Clarke Nederland staat in 2023 op plek 38 binnen deze Top 50, als snelst groeiend kantoor.
11 oktober 2022
Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen
Bij Osborne Clarke zijn we ons bewust van de rol en impact die wij (kunnen) hebben op mens, maatschappij en milieu. Naast onze dagelijkse juridische praktijk, waarin we mensen en bedrijven helpen om problemen op te lossen en voor te bereiden op toekomstige uitdagingen, zijn we betrokken bij verschillende initiatieven op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dit vormt een integraal onderdeel vormt van ons kantoor en van ons beleid. Zo kijken we continu of én hoe we onze maatschappelijk impact en inzet kunnen vergroten en verbeteren.
7 augustus 2023
Dutch government shifts policy on solar panels on farmland
To minimise the impact on nature, solar parks on agricultural land will be restricted.