Algemeen

Babette over haar werk als Personal Assistant bij Osborne Clarke

Babette Vreekamp is 24 jaar oud en werkt meer dan 2 jaar bij Osborne Clarke als Personal Assistant.

Wie ben je en wat doe je?

Ik ben Babette Vreekamp, Personal Assistant bij Osborne Clarke.

Waarom is jouw werk uitdagend?

Mijn werk is uitdagend omdat je op voorhand nooit precies weet hoe je dag eruit ziet en wat je kan verwachten. Elke dag kan anders uitpakken en je moet op veel dingen voorbereid zijn. Dit houdt het werk heel erg leuk en uitdagend.

Hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit?

Mijn werkdag begint met het checken van mijn mail en bekijken wat er met spoed moet worden opgepakt. Naar aanleiding hiervan maak ik een lijst met dingen die moeten gebeuren. Dan kan de dagelijkse kost beginnen, hoe staat het met de matter-aanvragen, wat kan er vanuit mijn mail gefiled worden en welke afspraken voor wie staan er vandaag in? 
Verder ben ik bezig met het omzetten van documenten, nieuwe zaken aanmaken, engagement letters opstellen, het afhandelen van de billing (facturen), het versturen van stukken, zakenreizen boeken en het bijwonen van verschillende meetings. Ook komen er vaak spoed klusjes tussendoor. Dit houd het werk lekker afwisselend en uitdagend.

Waarom heb je voor Osborne Clarke gekozen?

Ik was in 2020 bezig met het afronden van mijn studie. Via internet ben ik op zoek gegaan naar vacatures om te kijken waar ik na mijn studie wilde gaan werken. Toen ik de vacature van Osborne Clarke tegen kwam sprak dit mij meteen heel erg aan. Het was een kans die ik niet wilde laten liggen. De vacature sloot erg aan op wat ik wil bereiken in mijn carrière en mijn studies.

Tijdens mijn gesprekken werd dit alleen maar meer bevestigd. Osborne Clarke is een kantoor waarbij ik de kans heb gekregen om te laten zien wat ik kan en kan ik mijzelf op persoonlijk vlak ontwikkelen. Het is een jong en sterk kantoor, waar een fijne en leuke sfeer hangt.

Wat is voor jou typerend voor de OC-cultuur?

OC is een kantoor waarbij iedereen zichzelf kan en mag zijn. Er heerst een open cultuur. Je hoeft je niet druk te maken of je wel of niet bij iemand binnen mag lopen. Iedereen gaat met iedereen om, ongeacht welke functie je hebt.

Wat is het beste advies dat je ooit hebt gekregen?

Het beste advies wat ik ooit gekregen heb is dat je nooit te oud bent om jezelf te ontwikkelen en nooit te oud bent om te leren. Elke dag leert iedereen wat meer, of het nu over werk gerelateerde zaken of persoonlijke vaardigheden gaat. Je moet jezelf altijd blijven uitdagen om nieuwe dingen te leren en verder te komen.

Gerelateerde berichten

29 november 2022
Poor performance of an employee: what to do?
From an employment law perspective, a common question from the employer is: my employee is not performing well, can I dismiss him/her? The answer to this question is 'yes', provided that the requirements for termination due to poor performance, as laid down by law, are met or the employee him or herself agrees to termination of the employment. In this blog, we will not address the latter in detail.
11 oktober 2022
Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen
Bij Osborne Clarke zijn we ons bewust van de rol en impact die wij (kunnen) hebben op mens, maatschappij en milieu. Naast onze dagelijkse juridische praktijk, waarin we mensen en bedrijven helpen om problemen op te lossen en voor te bereiden op toekomstige uitdagingen, zijn we betrokken bij verschillende initiatieven op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dit vormt een integraal onderdeel vormt van ons kantoor en van ons beleid. Zo kijken we continu of én hoe we onze maatschappelijk impact en inzet kunnen vergroten en verbeteren.
27 juni 2023
Sjoerd Waagmeester over zijn werk als advocaat in het Tax team