matthijs leijendekker Financial Regulatory

Matthijs Leijendekker over zijn werk in het Financial Regulatory team

Ik ben Matthijs Leijendekker. Ik werk in het Financial Regulatory team en hou mij in de dagelijkse praktijk vooral bezig met beleggingsfondsen.

Wie ben je en wat doe je?
Ik ben Matthijs Leijendekker. Ik werk in het Financial Regulatory team en hou mij in de dagelijkse praktijk vooral bezig met beleggingsfondsen. 

Wat vind je het leukst aan OC tot nu toe?
Het klinkt misschien cliché, maar ik vind mijn werk erg leuk. Ik leer elke dag iets nieuws en zo hoort dat naar mijn mening ook in de advocatuur. Ik krijg binnen OC de ruimte om me te specialiseren in mijn interessegebied (beleggingsfondsen), op dat gebied initiatief te nemen en mij breed te ontwikkelen. 

Daarnaast hou ik van de dynamiek binnen ons kantoor. OC is nog een jong kantoor en dat merk ik elke dag. Niet alles ligt vast in procedures en er is veel ruimte om initiatief te nemen. Dat geldt voor zowel werkinhoudelijk zaken, als voor alles daaromheen. Enkele persoonlijke voorbeelden daarvan zijn mijn secondment in Londen waar ik enkele maanden heb gewerkt (daarover hieronder meer) en dat ik ruimte heb gekregen om, samen met mijn collega Babette, een jaarlijks wielrenevenement te organiseren waar we met collega's en cliënten aan deelnemen. Ook dit jaar zijn we weer bezig met de organisatie en kijken we weer uit naar dit evenement!

Welk Osborne Clarke-moment was voor jou memorabel?
Niet zozeer een moment, maar ik heb in 2022 ruim vier maanden in Londen gewoond en gewerkt binnen het Investment Funds team van ons kantoor in Londen; een geweldige tijd. Ik draaide daar volledig mee met de dagelijkse praktijk en werkte uitsluitend aan UK zaken. Uniek, omdat internationale secondments bij veel andere Nederlandse kantoren vaak inhouden dat er nog Nederlands werk in het buitenland moet worden gedaan. Deze positie maakte mijn trip niet alleen leuk, maar ook werkinhoudelijk bijzonder leerzaam. Verder heb ik uiteraard genoten van de stad. Ik zat in een leuk appartementje dat ik met OC heb uitgekozen, heb nieuwe vrienden gemaakt en ben meer dan eens de pub ingedoken met collega's voor een biertje na werk. Bij terugkomst heb ik met OC een plan van aanpak opgesteld om de door mij opgedane kennis in praktijk te brengen, waar we nu volop mee bezig zijn. Mijn collega's uit Londen spreek ik ook nog geregeld.

Waarom is jouw werk uitdagend?
Mijn werk is uitdagend omdat er veel van ons advocaten wordt verwacht. Belangrijk is allereerst dat we inhoudelijk kwalitatief goed werk afleveren. Voor mijzelf geldt dat ik constant op de hoogte moet blijven van veranderingen in het financieel recht, wat er nogal wat zijn. Daarnaast wordt van ons verwacht dat we zelfstandig en verantwoordelijk opereren en dat we initiatief nemen waar mogelijk. In deze ambitieuze setting leer ik elke dag bij.

Wat is voor jou typerend voor de OC-cultuur?
Een tijdje terug introduceerde OC een fietsenplan waarmee we op een aantrekkelijke wijze fietsen kunnen leasen. Ik vond de mogelijkheid om een racefiets te huren. Aanvankelijk leek dat niet helemaal de bedoeling, maar OC vond het wel leuk gevonden en gaf me inderdaad toestemming tot het huren van een racefiets. Het geeft aan dat initiatief en creativiteit binnen OC wordt beloond. 

Meer over Financial Regulatory

Financial Regulatory Vacatures

 

Gerelateerde berichten

7 augustus 2023
Exploring the EU MiCAR crypto-asset transfer service
The new EU rules specify 10 crypto-asset services and our MiCAR 'deep dive' series opens with a look at transfer services.
29 november 2022
Poor performance of an employee: what to do?
From an employment law perspective, a common question from the employer is: my employee is not performing well, can I dismiss him/her? The answer to this question is 'yes', provided that the requirements for termination due to poor performance, as laid down by law, are met or the employee him or herself agrees to termination of the employment. In this blog, we will not address the latter in detail.
1 juni 2022
Beleggingsinstellingen bij het initiëren van leningen onder AIFMD2 verplicht closed-end?
Op 25 november 2021 heeft de Europese Commissie een voorstel gedaan voor een hernieuwde AIFMD richtlijn (richtlijn 2011/61/EU) (AIFMD2). In dit AIFMD2-voorstel besteedt de Europese Commissie speciale aandacht aan beleggingsinstellingen die leningen initiëren.