Financial Regulatory

Matthijs Leijendekker over zijn werk in het Financial Regulatory team

Ik ben Matthijs Leijendekker. Ik werk in het Financial Regulatory team en hou mij in de dagelijkse praktijk vooral bezig met beleggingsfondsen.

Wie ben je en wat doe je?
Ik ben Matthijs Leijendekker. Ik werk in het Financial Regulatory team en hou mij in de dagelijkse praktijk vooral bezig met beleggingsfondsen. 

Wat vind je het leukst aan OC tot nu toe?
Het klinkt misschien cliché, maar ik vind mijn werk erg leuk. Ik leer elke dag iets nieuws en zo hoort dat naar mijn mening ook in de advocatuur. Ik krijg binnen OC de ruimte om me te specialiseren in mijn interessegebied (beleggingsfondsen), op dat gebied initiatief te nemen en mij breed te ontwikkelen. 

Daarnaast hou ik van de dynamiek binnen ons kantoor. OC is nog een jong kantoor en dat merk ik elke dag. Niet alles ligt vast in procedures en er is veel ruimte om initiatief te nemen. Dat geldt voor zowel werkinhoudelijk zaken, als voor alles daaromheen. Enkele persoonlijke voorbeelden daarvan zijn mijn secondment in Londen waar ik enkele maanden heb gewerkt (daarover hieronder meer) en dat ik ruimte heb gekregen om, samen met mijn collega Babette, een jaarlijks wielrenevenement te organiseren waar we met collega's en cliënten aan deelnemen. Ook dit jaar zijn we weer bezig met de organisatie en kijken we weer uit naar dit evenement!

Welk Osborne Clarke-moment was voor jou memorabel?
Niet zozeer een moment, maar ik heb in 2022 ruim vier maanden in Londen gewoond en gewerkt binnen het Investment Funds team van ons kantoor in Londen; een geweldige tijd. Ik draaide daar volledig mee met de dagelijkse praktijk en werkte uitsluitend aan UK zaken. Uniek, omdat internationale secondments bij veel andere Nederlandse kantoren vaak inhouden dat er nog Nederlands werk in het buitenland moet worden gedaan. Deze positie maakte mijn trip niet alleen leuk, maar ook werkinhoudelijk bijzonder leerzaam. Verder heb ik uiteraard genoten van de stad. Ik zat in een leuk appartementje dat ik met OC heb uitgekozen, heb nieuwe vrienden gemaakt en ben meer dan eens de pub ingedoken met collega's voor een biertje na werk. Bij terugkomst heb ik met OC een plan van aanpak opgesteld om de door mij opgedane kennis in praktijk te brengen, waar we nu volop mee bezig zijn. Mijn collega's uit Londen spreek ik ook nog geregeld.

Waarom is jouw werk uitdagend?
Mijn werk is uitdagend omdat er veel van ons advocaten wordt verwacht. Belangrijk is allereerst dat we inhoudelijk kwalitatief goed werk afleveren. Voor mijzelf geldt dat ik constant op de hoogte moet blijven van veranderingen in het financieel recht, wat er nogal wat zijn. Daarnaast wordt van ons verwacht dat we zelfstandig en verantwoordelijk opereren en dat we initiatief nemen waar mogelijk. In deze ambitieuze setting leer ik elke dag bij.

Wat is voor jou typerend voor de OC-cultuur?
Een tijdje terug introduceerde OC een fietsenplan waarmee we op een aantrekkelijke wijze fietsen kunnen leasen. Ik vond de mogelijkheid om een racefiets te huren. Aanvankelijk leek dat niet helemaal de bedoeling, maar OC vond het wel leuk gevonden en gaf me inderdaad toestemming tot het huren van een racefiets. Het geeft aan dat initiatief en creativiteit binnen OC wordt beloond. 

Meer over Financial Regulatory

Financial Regulatory Vacatures

 

Gerelateerde berichten

2 februari 2023
Uitbreiding bescherming klokkenluiders
Op 24 januari 2023 heeft de Eerste Kamer de Wet bescherming klokkenluiders aangenomen. De wet vervangt de Wet Huis voor klokkenluiders. Voor veel werkgevers betekent dit dat de klokkenluidersregeling moet worden aangepast.
25 mei 2022
Update of the Dutch Media Act: strengthened monitoring of 'popular' influencers
Watchdog with teeth starts with supervision on influencers, but focuses on education of influencers first. As if it was not already challenging enough to navigate through the continuously changing maze of rules applicable to influencer marketing, the Dutch media authority (Commissariaat voor de Media) just announced additional rules for 'popular' influencers. In this blogpost, we will bring you up to speed with what’s going on and what this means for advertisers too.
3 juli 2023
Significant developments in tax for the Dutch real estate market proposed in 2023
Real estate tax changes will affect funds, developers and sellers, and private individuals.