• 28 juli 2023

Annick Wilmer over haar werk als advocaat in het Banking & Finance team

Wie ben je en wat doe je?

Mijn naam is Annick Wilmer en ik ben nu een jaar werkzaam bij Osborne Clarke op de afdeling Banking & Finance.

Waarom is jouw werk uitdagend?

Banking & Finance is een transactiepraktijk. Het werk is uitdagend door de combinatie van juridische vraagstukken, opstellen van financieringsdocumentatie en het begeleiden en managen van de financieringstransactie zelf. Daarnaast is Osborne Clarke een internationaal kantoor met (ook) internationale cliënten. We staan zowel de leninggevers als de leningnemers bij. Daar zitten banken tussen, maar ook MKB bedrijven en startups. Iedere cliënt heeft zijn eigen wensen en schakelt je in om dit te realiseren. Dit betekent veel cliëntcontact, onderhandelen met de wederpartij en creatieve juridische constructies bedenken. Iedere transactie is weer anders.  Wij werken aan corporate transacties, maar ook vastgoedfinancieringen en steeds meer duurzaamheidsprojecten zoals het begeleiden van financieringen van zonneparken. Kortom, in mijn ogen uitdaging genoeg!

Hoe werken jullie binnen de afdeling?

Er wordt binnen ons team veel samengewerkt. We zijn ten opzichte van andere afdelingen (nog) een klein team: met twee junioren, een associate director en een partner. Aangezien je in principe met twee personen aan een zaak werkt, zijn wij als junioren overal bij betrokken en maak je de gehele transactie mee. Communicatie en daarbij met elkaar afstemmen wat er (nog) moet gebeuren, is daardoor essentieel en dit verloopt binnen ons team goed. Vaak zijn er ook andere jurisdicties bij de financieringstransacties betrokken. Daarom werken wij ook samen met Osborne Clarke Banking & Finance teams in het buitenland. Er is ook altijd ruimte voor humor, gezelligheid, evenementen en leuke teamuitjes. De sfeer is wat mij betreft top!

Hoe breng je je tijd graag door als je niet werkt?

Naast mijn werk sport ik 2 á 3 keer per week. Met kantoor doen we mee met de hockey zomercompetitie voor bedrijven en wordt er om de twee weken gepaddeld. Het is leuk dat (deze) sportactiviteiten door Osborne Clarke worden georganiseerd. Na het sporten is er een aansluitende borrel. In het weekend (of na werk) ben ik het liefst samen met vrienden, vriendinnen en/of familie op het terras te vinden!

Waarom heb je voor Osborne Clarke gekozen?

In de periode waarin ik bezig ben geweest met solliciteren, ben ik online de vacature voor banking & finance bij Osborne Clarke tegengekomen. Daarna heb ik laagdrempelig en informeel gesproken met iemand waarmee ik via via in contact ben gekomen en werkzaam was/is bij Osborne Clarke over het kantoor, de sfeer, de werkzaamheden etc. Daar ben ik erg enthousiast door geworden. Een informeel gesprek met de partner van onze afdeling heeft mij uiteindelijk overtuigd om bij dit kantoor te solliciteren. Tijdens de sollicitatiegesprekken was er een klik met het team en dat was voor mij de doorslag om bij Osborne Clarke te gaan werken.

Gerelateerde berichten

27 juni 2023
Sjoerd Waagmeester over zijn werk als advocaat in het Tax team
23 januari 2024
Anouk Lanting als advocaat beëdigd
Afgelopen maand is Anouk Lanting als advocaat-stagiair beëdigd bij de Rechtbank Amsterdam. We wensen haar veel succes en plezier bij het Banking & Finance team en natuurlijk binnen Osborne Clarke.