Algemeen

Loet Malcorps als advocaat-stagiair beëdigd

Deze week is Loet Malcorps als advocaat-stagiair beëdigd. We wensen hem veel succes en plezier binnen Real Estate & Infractructure en natuurlijk bij Osborne Clarke.

Deze week is Loet Malcorps als advocaat-stagiair beëdigd bij de Rechtbank Amsterdam. We wensen hem veel succes en plezier bij Real Estate en Infractructure en natuurlijk binnen Osborne Clarke.

Onderstaand zijn interview voor de rubriek 'Starter van de week'  op Mr. Online over zijn eerste weken en ervaringen binnen Osborne Clarke. 

Starter van de week is Loet Malcorps. Loet is gestart bij Osborne Clarke. Het werk spreekt hem erg aan. Alleen jammer dat hij niet wat dichter bij kantoor woont.

Loet Malcorps (28 jaar) wordt binnenkort beëdigd als advocaat en werkt sinds oktober bij Osborne Clarke. Hij is in 2022 afgestudeerd aan de Radboud Universiteit op ondernemingsrecht. In maart 2023 zal hij starten met de beroepsopleiding. 

Hoe heb je je georiënteerd op de arbeidsmarkt?
Direct na het eerste jaar van mijn bachelor ben ik al student-stages gaan lopen. Omdat ik een goed beeld van de advocatuur wilde krijgen, besloot ik om bij een grote variatie aan kantoren ervaring op te doen. Daarbij heb ik me ook niet dood gestaard op één rechtsgebied. Uiteindelijk heb ik dan ook een kijkje in de keuken genomen bij alle rechtsgebieden waar mijn interesse lag.
Daarnaast heb ik bewust gekozen om ervaring op te doen bij verschillende soorten kantoren. Van niche- en middelgrote kantoren tot aan een Zuidas-kantoor. Met deze ervaringen op zak had ik een goed beeld gevormd van de dynamiek die past bij ieder soort kantoor. Eigenlijk raad ik iedereen eenzelfde traject aan. Op deze wijze krijg je namelijk een goed beeld van wat je wél en dat wat je juist niet zoekt in een werkomgeving.

Waarom heb je voor Osborne Clarke gekozen?
Vanwege het feit dat je jezelf in de top van de advocatuur kan ontwikkelen, maar er tegelijkertijd een informele sfeer heerst waarbij de nadruk ligt op een goede work-life balance. Waar veel kantoren eenzelfde boodschap uitdragen, kreeg ik bij Osborne Clarke echt het gevoel dat zij daadwerkelijk achter deze boodschap staan.
Daarnaast kan ik me goed vinden in de directe, efficiënte werkwijze die het kantoor voorstaat, waarbij professionaliteit voorop staat en de cliënten weten wat ze kunnen verwachten. Mijn ervaringen bij verschillende kantoren hebben me geleerd dat een dergelijke manier van werken goed bij me past. 

Op welke afdeling werk je en waar houden jullie je dagelijks mee bezig?
Ik ben actief op de afdeling Real Estate & Infrastructure. Wij richten ons voornamelijk op het aan- en verkopen van vastgoed in de top van de vastgoedmarkt. Daarbij kan gedacht worden aan commercieel, logistiek en residentieel vastgoed, maar ook aan infrastructuur- en energieprojecten. Naast het begeleiden van transacties adviseren we ook over onder meer projectontwikkeling en huur en stellen we contractdocumentatie op. Deze diversiteit aan werkzaamheden is ook wat mij naar het vastgoedrecht heeft getrokken. 

Wat is je leukste ervaring tot nu toe?
Eigenlijk de gehele ervaring op zichzelf. Met betrekking tot de werkzaamheden spreekt het mij bijvoorbeeld aan dat ik direct betrokken wordt bij grote projecten. Dat is mijns inziens ook het leuke aan het vastgoedrecht. Hetgeen waarover je adviseert en procedeert spreekt erg tot de verbeelding. Als bijvoorbeeld een grootschalig project opgeleverd wordt, dan heb jij daar toch figuurlijk een steentje aan bijgedragen. 

En valt er ook iets tegen?
Op het moment heb ik nog geen geschikte woonruimte in Amsterdam gevonden, dus ik reis elke dag zo’n twee uur op en neer vanuit Nijmegen. Dat zijn toch wel de mindere uurtjes op een dag. 

Wat zou je invoeren als jij het voor het zeggen had bij jouw kantoor?
Enkele sportfaciliteiten op kantoor zouden niet misstaan. Vóór, tijdens of na je werkdag even lekker je hoofd leegmaken. Dat zou mij ideaal lijken. 

Wat staat er bovenaan op je bucketlist?
Een rondreis door Japan maken. De unieke mix van traditie en moderniteit spreekt mij heel erg aan. 

En tot slot: met wie zou je graag een restauranttafel willen delen?
In het licht van het WK dat pas geweest is: Louis van Gaal. De één loopt met hem weg, de ander kan hem niet uitstaan. Ik zou graag zelf ervaren tot welke categorie ik hoor.

Bron: Loet Malcorps (Osborne Clarke) over woonruimte in Amsterdam - Mr. Online (mr-online.nl)

Gerelateerde berichten

19 januari 2023
Babette over haar werk als Personal Assistant bij Osborne Clarke
Babette Vreekamp is 24 jaar oud en werkt meer dan 2 jaar bij Osborne Clarke als Personal Assistant.
14 maart 2022
Why M&A buyers need to take note of workplace harassment risks at deal targets
Extensive due diligence on harassment policies and warranties are becoming a regular feature of acquisition work