Corporate M&A

Nick Staes over zijn werk als Advocaat Stagiair in het Corporate M&A team

Wie ben je en wat doe je?
Mijn naam is Nick Staes en ik ben nu zo'n 2,5 jaar Advocaat Stagiair in het Corporate M&A team.

Waarom heb je voor Osborne Clarke gekozen?
Ik moet zeggen dat ik Osborne Clarke in eerste instantie alleen van naam kende. Ik sprak toevallig een oude bekende die hier al een tijdje werkte en een heel enthousiast verhaal hield over kantoor. Daarna heb ik mijn stukken ingediend en kon ik op een eerste gesprek komen. Al snel had ik door dat het enthousiasme terecht was, want ik voelde meteen een klik en ik ben er daarna dan ook vol voor gegaan. Daarna nooit een moment spijt gehad.

Waarom is jouw werk uitdagend?
Mijn werk is uitdagend omdat we met het Corporate M&A team een breed scala aan cliënten adviseren in de meest uiteenlopende transacties. Tot onze cliënten behoren de marktleiders en veelbelovende start en scale-ups in voornamelijk innovatieve sectoren tot aan private equity partijen en venture capital fondsen, ieder met hun eigen doelen, wensen en vereisten. Zo is iedere transactie weer anders en doe je eigenlijk nooit twee keer hetzelfde. Om iedere unieke cliënt te kunnen voorzien van het beste advies vereist dit daarom steeds een open mindset en zul je met creatieve oplossingen moeten komen voor vaak ingewikkelde kwesties. Het leuke daarbij is ook dat je steeds met andere mensen schakelt en je er daardoor ook veel contacten aan overhoudt!

Hoe breng je je tijd graag door als je niet werkt?
Voordat ik naar kantoor ga probeer ik in de ochtenden minstens een uurtje te sporten omdat sporten voor mij de perfecte 'kick-starter' voor de rest van de dag is. Verder ben ik groot fan van terrassen met vrienden en collega's, liefst met lekker weer.

Wat zou je invoeren als jij het voor het zeggen had bij ons kantoor?
Een vierdaagse werkweek naar het Scandinavisch model! Zonder gekheid – ik zou heel blij worden van een spa-dag eens per (twee?) maand(en).

 

Meer over Corporate M&A 

Kom ook werken bij Osborne Clarke

Gerelateerde berichten

28 maart 2022
Dutch consumer watchdog clamps down on ‘influencers’ buying fake likes and followers
Enforcement activity highlights the need to vet influencers before the roll-out of marketing campaigns
6 juni 2023
Limburgs Mooiste
Afgelopen weekend heeft ons kantoor deelgenomen aan de wielertocht Limburgs Mooiste.
7 augustus 2023
Exploring the EU MiCAR crypto-asset transfer service
The new EU rules specify 10 crypto-asset services and our MiCAR 'deep dive' series opens with a look at transfer services.