Notarial Law

Interview kandidaat-notaris Femke Izendoorn

Femke Izendoorn (25) is op 1 september 2022 begonnen als kandidaat-notaris bij Osborne Clarke. Zij heeft in mei 2022 de master Notarieel Recht in Leiden afgerond en in maart 2023 start zij met de beroepsopleiding.  Onderstaand haar interview voor de rubriek 'Starter van de week' op Mr. Online.

Femke Izendoorn (25) is op 1 september 2022 begonnen als kandidaat-notaris bij Osborne Clarke. Zij heeft in mei 2022 de master Notarieel Recht in Leiden afgerond en in maart 2023 start zij met de beroepsopleiding. 
Onderstaand haar interview voor de rubriek 'Starter van de week'  op Mr. Online.

Starter van de week is Femke Izendoorn. Ze is gestart bij Osborne Clarke. Haar leukste ervaring tot nu toe is toen ze voor het eerst een closing moest voorbereiden en deze kon bijwonen.

Hoe heb je je georiënteerd op de arbeidsmarkt?
In het tweede studiejaar heb ik mij voor het eerst aangemeld voor verschillende bedrijvendiners en -dagen. Op die manier zie en spreek je in één keer heel veel kantoren, waardoor je een globaal beeld hebt. Daarna heb ik tijdens een aantal kantoorbezoeken kunnen zien hoe het eraan toegaat bij een kantoor en tijdens corona heb ik voornamelijk digitaal kennis gemaakt met kantoorgenoten via een online koffiemoment. Ik heb me georiënteerd op verschillende soorten kantoren, zowel in Rotterdam als Amsterdam om er zo achter te komen welke kant ik op wilde. Vervolgens heb ik een stage gelopen en twee werkstudentschappen afgerond. Uiteindelijk is dat de beste manier om erachter te komen of een kantoor bij je past. 

Waarom heb je voor Osborne Clarke gekozen?
Door mijn stage en mijn eerdere werkstudentschap ben ik erachter gekomen dat ik ondernemingsrecht leuker vind dan vastgoed. Daarnaast wilde ik wel graag bij een wat groter, internationaal kantoor werken, maar vond ik een jong en klein team ook belangrijk. Uiteindelijk kwam dit allemaal samen bij Osborne Clarke, omdat er een hele informele sfeer hangt en er veel jonge werknemers zijn. Er wordt veel georganiseerd binnen kantoor en iedereen is betrokken met elkaar, waardoor je je snel thuis voelt. Gelukkig mocht ik na het afronden van mijn werkstudentschap blijven als kandidaat-notaris.

Op welke afdeling werk je en waar houden jullie je dagelijks mee bezig?
Ik ben werkzaam op de corporate M&A-afdeling, waarbij ik me bezighoud met allerlei verschillende aspecten van het notarieel ondernemingsrecht. Op dit moment ben ik onder andere bezig met oprichtingen van vennootschappen, statutenwijzigingen, de uitgifte en levering van aandelen en met fusies. 

Wat is je leukste ervaring tot nu toe?
Dat was het moment dat ik voor het eerst een closing moest voorbereiden en deze kon bijwonen, omdat ik zelf ook aan dat dossier had gewerkt. Op dat moment komt alles waar je de afgelopen tijd aan hebt gewerkt samen en is het leuk om de personen achter het bedrijf te zien en in het echt te ontmoeten. 

En valt er ook iets tegen?
Tot nu toe valt er nog niks echt tegen! Het kan af en toe wel lastig zijn om uiteindelijk te achterhalen wat de cliënt wil en hoe we dit notarieel kunnen vormgeven. Soms krijg ik verzoeken waarin bijvoorbeeld termen worden gebruikt die bij ons een heel andere betekenis hebben of gaat de vertaling van bepaalde juridische termen niet helemaal goed in de mails die ik ontvang. Het kan daarom nog weleens een uitdaging zijn om uit te zoeken hoe wij kunnen assisteren en hoe dit op een duidelijke manier kan worden gecommuniceerd. 

Wat staat er bovenaan op je bucketlist?
Een rondreis door IJsland en het noorderlicht zien! 

Bron: Femke Izendoorn (Osborne Clarke) over echte ontmoetingen - Mr. Online (mr-online.nl)

Gerelateerde berichten

23 februari 2024
Interview met Casper en Maartje over hun werkervaing in Barcelona
Het Osborne Clarke TREK programma biedt medewerkers van OC de mogelijkheid om voor een bepaalde periode vanuit één van de internationale OC kantoren te werken, kennis te vergroten en relaties op te bouwen. Maartje Tan en Casper Schnepper hebben afgelopen najaar ons Nederlandse kantoor verruild met met het Osborne Clarke kantoor in Barcelona waar ze 3 maanden verbeleven. Lees hier hun ervaringen.
3 juli 2023
Significant developments in tax for the Dutch real estate market proposed in 2023
Real estate tax changes will affect funds, developers and sellers, and private individuals.
20 april 2022
Betaaltermijn grote onderneming aan mkb: van 60 naar 30 dagen
Vanaf 1 juli 2022 moeten grote ondernemingen rekeningen van het midden- en kleinbedrijf verplicht binnen 30 dagen betalen.