hoger uitgesneden   foto iris be  diging met paul Algemeen / Litigation & Arbitration

Interview met Iris Vlaar; van werkstudent tot beëdigigd advocaat

Iris begon in april 2023 als werkstudent bij Osborne Clarke. Een jaar later zette ze de volgende stap in haar carrière door een overeenkomst te tekenen als advocaat-stagiair. In juli 2024 werd ze officieel beëdigd. Lees hieronder haar verhaal.

Wie ben je en wat doe je? 

Ik ben Iris Vlaar en ik ben sinds 1 mei (junior) associate binnen de sectie Dispute Resolution. 
 
Hoe zou jij werken tot nu toe bij OC omschrijven?
Ik zou werken bij OC omschrijven als uitdagend. Verschillende cliënten kloppen aan met lastige vraagstukken. Ik vind het een leuke uitdaging om over deze vraagstukken informatie op te zoeken en cliënten hierover te adviseren. 
 
Wanneer wist je dat je advocaat wilde worden? 
Tijdens mijn studie merkte ik dat ik het erg interessant vond om discussies te voeren over bepaalde zaken en standpunten in te nemen en te verdedigen. Dit komt ook terug in de advocatuur. Toen ik tijdens mijn master student-stage ging lopen bij een advocatenkantoor, werd nogmaals bevestigd dat ik graag advocaat wilde worden. 
 
Hoe breng je je tijd graag door als je niet werkt?
Wanneer ik niet werk, vind ik het leuk om tijd door te brengen met mijn familie en vrienden. Ik vind het leuk om een borrel te organiseren of voor mijn vrienden of familie te koken.
 
Wat is het beste advies dat je ooit hebt gekregen?
"Accepteer wat je niet veranderen kunt, maar verander wat je niet accepteren kunt." 
 
Wat is één vaardigheid die ieder mens zou moeten bezitten?
Ik denk dat ieder mens communicatief vaardig zou moeten zijn. Goede communicatie kan mensen verbinden zowel privé als op kantoor. 
 
Wat vind je het leukst aan OC tot nu toe?
Ik kan niet één ding noemen dat ik het leukst vind. De algehele sfeer spreekt mij erg aan. Er wordt gewerkt aan interessante zaken met leuke collega's. 

Gerelateerde berichten

27 juni 2023
Sjoerd Waagmeester over zijn werk als advocaat in het Tax team
17 februari 2022
ESG principles start to shape Dutch debt financings
What are the sustainability dynamics entering into loan markets in the Netherlands?
11 oktober 2022
Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen
Bij Osborne Clarke zijn we ons bewust van de rol en impact die wij (kunnen) hebben op mens, maatschappij en milieu. Naast onze dagelijkse juridische praktijk, waarin we mensen en bedrijven helpen om problemen op te lossen en voor te bereiden op toekomstige uitdagingen, zijn we betrokken bij verschillende initiatieven op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dit vormt een integraal onderdeel vormt van ons kantoor en van ons beleid. Zo kijken we continu of én hoe we onze maatschappelijk impact en inzet kunnen vergroten en verbeteren.